Mensen verbinden met elkaar en met de natuur

Het woord duizendpoot is niet onterecht als je over Trees De Bruyne spreekt. Ze is gezegend met een analytisch en creatief brein en een ontzettende honger naar nieuwe kennis. In een ideale wereld kan ze mensen motiveren, begeleiden en coachen om nieuwe horizonten te ontdekken of ‘het’ anders aan te pakken. 

Na jaren vooral met ‘storytelling’ bezig te zijn in de creatieve sector van theater, events, televisie, film, …maakte ze met de komst van de ‘digitale switch’ een overstap naar de technologische kant van het verhalen vertellen.  Van games & apps tot grote digitale archiveringsprojecten of AI driven CRM systemen. Vandaag vertoeft ze meestal in deep-tech start-ups en scale-up wereld. Een wereld van VC’s, Business Angels en veel buzz woorden. Waarbij iedereen altijd op zoek is naar de ‘next best hype’. Waarbij de jacht voor die startende ondernemers naar extra kapitaal dagelijkse kost is om te overleven. 

Nu voor mij is ‘technologie maar een “means to an end”. Uiteindelijk moet het gaan over hoe je die technologie kunt inzetten om het verschil te maken. 

Door Covid-19 stond niet alleen de wereld op zijn kop maar ook een aantal gebeurtenissen in haar familie waarbij mensen letterlijk de stekker eruit trokken zetten haar aan het denken. Ook haar vrees dat het klimaatdebat compleet ondergesneeuwd raakt, baart haar zorgen.
Bij de pakken blijven zitten is niet aan haar besteed. Dus schoot ze zelf in actie.

Van tuinder naar bioboer

Het startte met een opleiding ‘Tuin Design’ en veel research en grasduinen om slim met haar eigen tuin een bijdrage te kunnen leveren. Als het moet zelf bedruipend kunnen zijn, zodat je tenminste altijd brood op de plank hebt.

Ondertussen is ze met bARK vzw met een schare vrijwilligers een ‘Smuljungle’ aan het aanleggen in de Stad Aalst onder het wakende oog van Bart Backaert. Ondertussen staan er zo’n 115 fruitbomen te pronken.
Met haar opleiding als Bioboer en wijnboer ondertussen is ze ook op grotere schaal haar ei aan het uitbroeden.
De Smulbakken zijn voor haar een andere manier om ‘duurzaam’ voedsel toegankelijk te maken voor iedereen.